Back to All Events

Vlaggetjesdag Scheveningen

  • Het Zeemanshuis Visafslagweg 1 Den Haag, ZH Netherlands (map)

Zaterdag 17 juni 2017 Vlaggetjes dag Scheveningen

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

De hele Vlaggetjes dag is er live muziek het Zeemanshuis o.a. Ravage

 

Dag vol activiteiten
Vlaggetjesdag Scheveningen wordt ieder jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Er is tijdens dit evenement in de Scheveningen Haven dan ook van alles te doen voor jong en oud. Kijk je ogen uit bij de vlootschouw waar talloze grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Haal herinneringen op bij de Oud-Hollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa's en oma's vroeger speelden. Ga terug in de tijd in het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto's en ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten. En natuurlijk hap en test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring! 

Rondom het Zeemanshuis zijn er ook boordevol activiteiten op de Visafslag en bij de KNMR

Earlier Event: December 24
Gezellige middag en Kerstavond
Later Event: June 23
Finish Volvo Oceans Race