Back to All Events

Finish Volvo Oceans Race

Volvo Ocean Race komt naar Den Haag! Deze legendarisch zeilrace zal in juni 2018 voor het eerst in historie eindigen in Nederland. Na 46.000 gezeilde zeemijlen is Den Haag de ultieme bestemming. van 23 juni tot en met 1 juli kun jij tijdens het negendaagse Volvo Ocean Race Festival de boten van de zeilers bewonderen in de Scheveningse haven, meedoen aan verschillende watersportactiviteiten en genieten van optredens in het Zuiderstrandtheater. 

Onvergetelijk sportmoment
De aankomst belooft voor de zeilers en de tienduizenden mensen een onvergetelijk sportmoment te worden. Den Haag is trots voor het eerst de finish van de Volvo Ocean Race te mogen organiseren. De ogen van zeilliefhebbers wereldwijd zullen op Nederland zijn gericht als de Volvo Ocean Race boten, waaronder het Nederlandse Team AkzoNobel, na negen maanden van intense strijd finishen en aanmeren in de haven van Scheveningen. 

Feest voor iedereen 
Negen dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Er zijn tal van watersportactiviteiten en wedstrijden en er is volop entertainment. De Finish belooft een festijn te worden voor alle leeftijden, zeilfans, sportliefhebbers en gezinnen. Toegang is alle dagen gratis. 

Race Village 
De Finish van de Volvo Ocean Race is een evenement voor zeilers en door zeilers. Fans die maandenlang de race hebben gevolgd, kunnen in de Race Village de boten van dichtbij zien en hun helden ontmoeten. 

Deel de passie van zeilen en beleef een avontuurlijke dag met vrienden en familie. In het gezellige en uitgestrekte Race Village is van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Een bezoek aan de Finish van de Volvo Ocean Race is een geweldige ervaring voor zowel zeilers als voor wie het een eerste kennismaking is met de zeilsport. 

Klompboot 
Dit jaar zal een varende klomp de zeilers achterna reizen tot aan de finish in Den Haag. In deze varende klomp zitten de klomp-reporters Gerd Jan Poortman en Stefan Coppers. Zij laten in hun filmpjes zien hoe het er nou écht aan toe gaat op de boot, vragen de zeilers het hemd van het lijf en testen ze hun kennis over Den Haag. Een unieke kans om een kijkje te nemen behind the scenes van de Volvo Ocean Race! 

Team AkzoNobel thuis in Den Haag
Team AkzoNobel, het Nederlandse team in de Volvo Ocean Race, is officieel thuis in Den Haag. Schipper Simeon Tienpont ontving daarvoor de sleutel van hun nieuwe ‘Team Base’. Vanuit deze locatie in de haven van Scheveningen gaat het team de campagne organiseren en trainen als ze in Nederland zijn. Daarnaast is voormalig bemanningslid van Team Brunel Gerd-Jan Poortman benoemd tot ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish Den Haag. 
 

Earlier Event: June 17
Vlaggetjesdag Scheveningen
Later Event: May 11
Open dag KNRM Reddingbootdag