Kijk mee naar video van de Visafslag Scheveningen en de visveiling in de Mijnzaal


Koffie Zeemanshuis
Rondleiding Visafslag

De sfeer van het Scheveningse vissersleven van dichtbij meemaken? Doe dan een rondleiding over de visafslag! Elke eerste vrijdagochtend van de maand kun je onder leiding van een gids een kijkje nemen achter de schermen van de dynamische Scheveningse visafslag waar hardwerkende vissers hun vangsten veilen. Speciaal voor vroege vogels die iets bijzonders willen meemaken!  Onder leiding van een gids die jarenlang werkzaam is geweest op de Visafslag, krijg je alle ins en outs uit eerste hand tijdens de rondleiding.

Kijkje achter de schermen  
Je wordt 's morgens ontvangen met een kopje koffie en thee bij het Zeemanshuis waarbij er een film over de visafslag wordt getoond. Na de film gaat de rondleiding van start. De gids vertelt je alles over de visserij en het leven van de vissers van vroeger en nu. Wat maakt Scheveningen uniek? Welke vissoorten worden er aangevoerd? Hoe wordt de vis gesorteerd? En hoe gaat het veilen in zijn werk? Je zult zien hoe het 'mijnen' op de klok verloopt, en dat de prijs per kilo hier opvallend lager is dan in de viswinkel! En waar gaat al die vis naartoe? Meer informatie  en aanmelden
De rondleiding start in het Zeemanshuis in de Scheveningse Haven (Visafslagweg 1, de ingang is om de hoek). Het aantal deelnemers dat aan een rondleiding kan deelnemen is beperkt. Wees dus snel met aanmelden, want de rondleiding is slechts één keer per maand! Er geldt een minimum aantal deelnemers van vijf personen. Indien dit aantal niet is geboekt, wordt de rondleiding uiterlijk één dag van tevoren geannuleerd. Om veiligheidsredenen geldt een minimumleeftijd van 14 jaar. Helaas zijn de rondleidingen niet geschikt voor rolstoelen, rollators en kinderwagens.Voor meer informatie kun je contact opnemen met VVV Den Haag: 070-3618860 of vvv@denhaag.com.  

Bereikbaarheid haven  
Scheveningen Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De haven is met de auto het snelst te bereiken via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg. Parkeren kun je het beste in de parkeergarages aan de haven of op het parkeerterrein van het Noorderlijk Havenhoofd. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen.